Čína netradičně

Dnešním dnem začíná velký sportovní svátek, na který všichni čekáme každé 4 roky. Hostitelem se stala hojně diskutovaná Čína. O žádné jiné olympiádě jsem neslyšel tolik debat jako nyní. Svoboda Tibetu, odebírání práv obyvatel Pekingu, to je jen malý výčet témat, o kterých tu dnes nebude řeč. Napsáno bylo snad vše. Přesto bych rád věnoval několik článků českým sportovcům a čínským zvykům. Tak abychom nahlédli za Velkou čínskou zeď.

Pro navození správné atmosféry níže spolu ukuchtíme originální čínu. Skvěle hodící se jídlo pro osmičkový den. Budeme potřebovat 35 min. volné chvíle a

  • 1/2 lžičky maggi koření
  • 1 lžička podravky
  • 2 lžičky solamylu (škrobová moučka)
  • 1 ks střední cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 3 žloutky
  • 1/2 lžičky cukru
  • 3 lžičky worcestrové omáčky
  • 1/2 lžičky soli
  • kuřecí maso

Postup přípravy receptu:

Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Kuřecí dáme do mísy a postupně smícháme se všemi přísadami, ze kterých jsme si připravili marinádu. Marinádu jsem připravili smícháním soli, pepře, cukru, nadrobno nakrájené cibule, vegety, maggi, worcestru a přimícháním žloutků a oleje. Ještě doplníme o škrobovou moučku – solamyl. Naložené maso v marinádě můžeme nechat 24 hodin odležet v lednici, chuť kuřecí číny je intenzivnější. Maso můžeme i ihned osmažit.

Jako přílohu ke kuřecí číně podáváme vařené brambory, hranolky, bramborovou kaši. Čínu můžeme vyzkoušet i v kombinaci s rýží. (zdroj: recepty.vareni.cz)

Nevím jestli rodilý Číňan by se po této pochoutce olizoval, ale vám přeji dobrou chuť.



, , ,

Není tu žádná odpověď. Buď první!

Napsat komentář

Connect with Facebook